Bugreport android

A Magyar Waze ismertető wikiből

Tartalomjegyzék

LOG-ok

A logok (napló állományok) begyűjtése már megkíván egy kis informatikai jártasságot. Alapvetően a készüléked (telefon, tablet) SD kártyáján keletkezett fájlokat kell begyűjteni. Ezt több módon is megteheted:
- Az Android rendszeredre feltelepítesz valami fájlkezelő alkalmazást a Google Play áruházból. Ezzel az alkalmazással megkeresed a szükséges fájlt és az alkalmazás megosztás (share) menüjéből e-mailként elküldöd.
- Az Android rendszereden az SD kártyát leválasztod (Home screen - menü - beállítások - SD és telefon memória - SD-kártya leválasztása) (umount SD card). Ezután az SD kártyát kiveheted a készülékből és egy SD kártya olvasóval lemásolhatod a számítógépedre a szükséges fájlokat - Csatlakoztatod USB-n az Android készülékedet (telefon, tablet) a számítógépedhez, és az Android értesítési sávjában (notification bar) megjelenő "USB-eszköz csatlakoztatva" lehetőséggel az SD kártyát az Android eszközről leválasztod, és mint egy Pendrive-ként használod a számítógépeden. A munka végén a számítógépeden is szabályosan válaszd le az SD kártyádat, majd az Androidon az "USB tár kikapcsolása" lehetőséggel az SD kártya tartalmát visszaadod az Android rendszernek.

Szükség lehet még a Waze "preferences" fájl szerkesztésére is. ezt is a fentebb vázolt módokon teheted meg, csak az Androidos fájlkezelő alkalmazással megosztás helyett szerkeszted (amelyik fájlkezelő támogatja ezt a funkciót.)

Könyvtárszerkezet

Telepítés (és az első indítást) követően a Waze az SD kártyádon a következő könyvtárszerkezetet hozza létre.

/Waze
 /crash_logs
 /debug
 /gps
 /maps
 /skins
 /sound
 /tts

DEBUG mód ki és bekapcsolása

Ha arra kérünk akkor a 'DEBUG' módod aktiváld akkor a navigációs cím keresésekor a cím helyére a '2##2' szöveget írd be légy szíves (idézőjelek nélkül). Kapsz egy felugró ablakot, hogy 'Log level is set to DEBUG'. A keresés látszólag megy tovább, ilyenkor az Android 'vissza' (back) gombjával lépsz vissza. A kliens újraindítását követően a DEBUG funkció aktív, erre a Waze főmenüjében a piros DEBUG felirat is figyelmeztet.

Kikapcsolni ugyanúgy tudod, rákeresel a '2##2' címre. Most a felugró ablakban a 'Log level is set to WARNING' felirat tájékoztat arról, hogy visszatértél a normál módba. (Itt is kell a kliens újraindítása!)

CSV logolás be és kikapcsolása

Az waze könyvtárában levő preferences fájlban írd át a "GPS.CSV Tracker" sort erre:

GPS.CSV Tracker: yes

Ha nem szerepelne a sor, akkor szúrd be a fájlba!

Értelemszerűen a kikapcsoláshoz a sor végén 'no' szerepeljen a 'yes' helyett.

A Waze\gps könyvtárban a GPS-től kapott adatokat tárolja a kliens, amikor a magasságod 0 m feletti és a GPS pontosság jobb, mint 120 méter. A keletkezett fájlok elnevezése: GPS_track_NNHHÉÉ_ÓÓ_PP.csv
NN - nap
HH - hónap
ÉÉ - év
ÓÓ - óra
PP - perc

Log fájlok

waze_log.txt ## Maiximalizált méret5MB archive_waze_log.txt debug könyvtárban keletkezett fájlok gps könyvtárban keletkezett fájlok

If "GPS.CSV Tracker" enabled in the preferences file as below, CODE: SELECT ALL GPS.CSV Tracker: yes

Whenever velocity is higher than 0 and precision better than 120m, data will be saved in a CSV file with the format:

GPS_track_DDMMYY__HH_MM.csv


--Boti 2013. március 13., 14:01 (GMT)

Személyes eszközök