Vita:A Magyar kemény mag

A Magyar Waze ismertető wikiből

Bármilyen észrevételed van az oldallal, kérlek ide írd le!
Köszönöm! Szikra /Waze Magyarország Csoport/


Tartalomjegyzék

[szerkesztés] Észrevételek

rgbx már nem rgbx =)

[szerkesztés] Felesleges "space"

- (Mert az MTK már foglalt volt ). -> egy 'space' felesleges a ) előtt - WMCS lista -> Nekem olyan nem tudom. Vagy legyen esetleg valami link a nevekről információval. Vagy akármi. Így olyan számomra hasztalan lista. Viszont jobban hangsúlyoznám a tevékenységi kört. Majd még gondolkodom itt.

 • Köszi! Javítottam, a listát meg csak úgy betettem! Szikra 2013. január 21., 15:28 (GMT)

[szerkesztés] Hiányzó sortörés

- A listára most még semmi ötletem. Viszont lennt a HAMI-nál hiányzik héhány sortörés (nekem): --Xerxesz 2013. január 22., 09:13 (GMT)

 • Köszi! Javítottam, a listát meg csak úgy betettem! Szikra 2013. január 23., 12:18 (GMT)

[szerkesztés] HAMI

Olyan szépen leírtad rgbx, hogy nem volt szívem kitörölni, ezért ide beszúrtam! :-)

 • Köszi, de ezt nem én írtam! :D --Rgbx 2013. november 20., 21:24 (GMT)

 1. Hungarian Area Managers’ Initiative Ez a Magyar Területfelelősök Közösségének az ékesen hangzó neve, mi is csak HAMI-ként utalunk rá (Mert az MTK már foglalt volt). Jelenleg ez a közösség végzi a térképfejlesztések oroszlánrészét Magyarországon, itt történik a lényeges szerkesztési alapelvek megvitatása és persze személyes találkozókat is csinálunk, ahol a térképszerkesztési alapvetéseket és feladatokat beszéljük meg, osztjuk szét.


  A HAMI-ba bárki jelentkezhet, aki elhatározta, hogy hosszabb távon is szeretne a Waze térképével foglakozni itthon.
  Az alábbi linken a HAMI levelezőlistájához kérhetsz hozzáférést.


 2. HAMI Editor A Hami editor egy összegző alkalmazás, amely a közösség által kiadott bővítményeket tereli egy felület alá, némi extra beállítási lehetőséggel megspékelve. A beépülő funkciók a következőek:

  1, Livemap útvonaltervező script by Timbones
  A Livemap-en ellenőrizhetjük a kliensben elhangzó navigációs utasításokat. A megtervezett út minden alternatívájának navigációs utasításait a livemap bal oldalán a közlekedési információk helyén találjuk.

  2, Higlighter script by Timbones
  Timbones scriptje különböző paraméterek alapján szinezi a térképszerkesztő felületen a szegmenseket és csomópontokat, ezzel könnyen kiszűrhetőek a még el nem nevezett utcák, hibás útbekötések.

  3, UR Overview script by Twister UK
  A felhasználói jelentéseket szűrhetjük vele, illetve a térképen a “gombostű” fölé húzva az egeret a jelentés adatait is megtekinthetjük.

  4, WME Junction Node Fixer by bgodette
  A szerkesztés során létrehozott kereszteződéseket javítja intelligens módon.

  5, GeoWipe by bgodette
  Egyszerű kis funkciójával kiszedi a geometriai töréspontokat a kijelölt szegmesről

  6, Street to River/Railway by aeytom
  A script segítségével egyszerűbbé tehetjük a folyók rajtolását, elég csak egy utat rajzolni, majd az út nevéhez megadni a folyó szélességét méterben illetve a Folyó nevét és máris landmarkot generál nekünk a program. Vasút esetén pedig egy landmarkot tesz a szegmensek tetejére, hogy a kliensben is látszódjuon belőle valami.

  7, Wazebar by Mike Bronner
  A Safari böngésző alá írt script még több helyet biztosít a szerkesztő képernyőn és összefogja a fenti kiegészítőket egy sávba.


A Google Chrome bővítmény előnye, hogy automatikusan frissül és későbbiekben ki fogja használni a Chrome plusz szolgáltatásait.

Személyes eszközök