Felhasználói szintek

A Magyar Waze ismertető wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Rgbx (vitalap | szerkesztései) 2016. október 24., 14:32-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Tartalomjegyzék

Rangok a programban

Rang jelvény Leírás
Waze bébiBaby.pngÜdvözlünk a Waze világában! Waze bébi vagy jelenleg, de nem sokáig. Vezess 160 kilométert és felnőtt leszel
Waze felnőttFelott.pngMost választhatsz egy új Waze hangulatot.

Ahhoz, hogy Waze Harcos lehess, komolyan gyűjtened kell a pontokat...

Waze harcosHarcos.pngÍme a pajzsod! Bekerültél a felső 10%-ba a régiódban. Fenntartása nem lesz könnyű ...
Waze lovagLovag.pngA kard a tiéd! Bekerültél a top 4%-ba a régiódban.

Már majdnem Király vagy, gyűjtsd tovább a pontokat...

Waze királyKiraly.pngCélba értél! Te bent vagy a felső 1%-ban a régiódban.

Rangok Térképszerkesztésben

Ezek határozzák meg a különböző felhasználók szerkesztési jogait.

Rang jelvény Leírás Szerkeszthető terület sugara megjegyzés
1L1.pngÚj felhasználó1 mérföld (1,6km) A bejárt útvonalad (ami 90 napig él) plusz a "szerkeszthető terület sugarán" belül tudsz szerkeszteni!
2L2.png3000 szerkesztés felett vagy IGN szerkesztő2 mérföld (3,2km) A bejárt útvonalad (ami 90 napig él) plusz a "szerkeszthető terület sugarán" belül tudsz szerkeszteni! A rangot automatikusan megkapod!
3L3.png25.000 szerkesztés felett vagy Area Manager3 mérföld (4,8km) Miután tapasztalatokat szereztél a szerkesztésben a bejárt területeden, kérhetsz kezelésre területet, egy mentor támogatása révén. Az Area Managers (AM) szerkeszthet bármit a kijelölt területen belül, kivétel olyan objektumok, amit magasabb szintű szerkesztők zároltak.
4L4.pngTúl a 100.000 térképmódosításon4 mérföld (6,4km) Lépj kapcsolatba a WMCS tagok valamelyikével és kérd a rangod frissítését
5L5.pngTúl a 250.000 szerkesztésen4 mérföld (6,4km) Lépj kapcsolatba a WMCS tagok valamelyikével és kérd a rangod frissítését
6L6.pngWaze Champ és 500.000 szerkesztés felettOrszágos Lépj kapcsolatba a WMCS tagok valamelyikével és kérd az országos szerkesztési jogot
6L6.pngCountry Manager és 500.000 szerkesztés felettOrszágos Lépj kapcsolatba a WMCS tagok valamelyikével és kérd az országos szerkesztési jogot
Waze AdminBadge WazeStaffAdmin.pngSTAFFKorlátlan Jelenleg csak a fizetett Waze alkalmazottak

VIP felhasználó

2013. januárjától megszűnt!

Elért cím           Hogyan lehet hozzájutni a VIP ranghoz
1 millió pont           1.000.000 pont
Mega Driver           50.000 km vezettél
Mega Mapper           200.000 szerkesztés megjelenítése
Mega Reporter           400 különböző felhasználó thumbs up (vagy likes) a jelentésekben az app


Fórum jelvények

A Waze fórumain jelvényeket használ hogy a Waze szerkesztők csoporttagságait megjelenítse. Néhány szerkesztő több csoporthoz is tartozhat, de csak egy jelvényt lehet megjeleníteni. Minden olyan Waze szerkesztő, akinek több, mint egy jelvénye van, választhat, hogy melyiket szeretné a saját fórumos bejegyzései jobb oldalán megjeleníteni. A következő táblázat segít azonosítani a fórumban jelenleg használt jelvényeket. Egyes csoportokhoz való csatlakozás az ország vezetőségének jóváhagyásához kötött.

Fórum Jelvények
Badge GlobalChamp.png Globális Bajnok A Waze vezetősége által kiválasztott szerkesztők, akik hosszú ideje hozzájárulnak az egész globális Waze közösség munkájához. Tipikusan olyan felhasználó lehet, aki már jó ideje Helyi bajnok.
Badge LocalChamp.png Helyi Bajnok A Waze vezetősége által kiválasztott szerkesztők, akik hosszú ideje hozzájárulnak az adott ország Waze közösségének munkájához. Tipikusan olyan felhasználó lehet, aki már jó ideje Országos vezető.
Badge CountryManager.png Országos vezető Szerkesztők, akik elérték a kívánt térképszerkesztői szintet, kinevezhetők Országos vezetőnek.
Badge StateManagerLarge.png Állam vezető Ez a rang csak az USA-ban létezik!
Badge AreaManager.png Területi vezető Szerkesztők, akik elérték a kívánt felhasználói szintet és az Országos vezetők ezt jóváhagyták.
Badge Expert.png Szakértő A Szakértők általában egy adott területre összpontosítanak (felhasználói élmény, útvonaltervezés, kiterjesztések).
Badge Mentor Global Champ.png Globális Tanácsadó

A Tanácsadók (Mentorok) olyan hozzáértő Waze szerkesztők, akik részt vesznek a mentorálási programban, ezáltal segítik az új, kezdő szerkesztők tudását bővíteni. A Tanácsadók 3 csoportba sorolhatók: tanácsadó, Helyi vezető és Globális vezető.

Badge Mentor Local Champ.png Helyi Tanácsadó
Badge Mentor.png Tanácsadó
Global Localizer Badge.png Waze Lokalizációs Globális Csapatvezető Wiki fordítók, akik sok időt és energiát áldoznak arra, hogy a Waze illeszkedjen a helyi közösséghez.

A Lokalizációs Csapatvezetők 3 csoportba sorolhatók: tanácsadó, Helyi vezető és Globális vezető.

Badge Localizer Local Champ.png Waze Lokalizációs Helyi Csapatvezető
Waze Localization Team.png Waze Lokalizációs Csapatvezető
Badge BetaTester.png Béta Teszter Ehhez a tagsághoz a Waze központ jóváhagyása szükséges. Ezzel kapcsolatos információk a Waze beta oldalán találhatók. Centercode.com.
WikiMaster.png Wiki Mester Elkötelezett önkéntesek csoportja, akik a Waze központjával közösen, összedolgozva frissítik, korszerűsítik és karban tartják a Wiki oldalait.
Badge Edit Rank 6.png Térképszerkesztő szint 6 A megszerzett szintnek megfelelően lehet csatlakozni egy csoportvezető megkérésével.
Badge Edit Rank 5.png Térképszerkesztő szint 5
Badge Edit Rank 4.png Térképszerkesztő szint 4
Badge Edit Rank 3.png Térképszerkesztő szint 3
Badge Edit Rank 2.png Térképszerkesztő szint 2
Badge Edit Rank 1.png Térképszerkesztő szint 1
Badge Management.png Management Korlátozott, a Waze vezetősége.
Badge WazeStaffAdmin.png Waze kapcsolattartó, adminisztrátor Waze alkalmazottak, ők tartják a kapcsolatot a szerkesztőkkel, felhasználókkal.
Coordinators.png Koordinátor A közösség tagjai, akik szorosan együttműködnek a Waze kapcsolattartóival és tudják biztosítani a hatékony kommunikációt a Waze központ és felhasználók között.
MapRaider.png Térkép támadókezdőlap
Személyes eszközök