Vita:Kezdőlap

A Magyar Waze ismertető wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen 84.1.58.189 (vitalap) 2014. november 27., 00:16-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Bármilyen észrevételed van az oldallal, kérlek ide írd le!
Köszönöm! Szikra /Waze Magyarország Csoport/


Hi, Lama vagyok. Kizartam magam. Elfelejtettem a jelszavamat. Es az emil cimemre sem jott meg a jelszovaltoztatas. Probaltam torolni az accountot, de azt sem engedi ameddig nem tudom a jelszavam. Probaltam masik accountot letrehozni,de azt sem lehet ameddig nincs torolve a regi. Probaltam a telefonon keresztul, probaltam a weben keresztul. A kor bezarult. Toroljem az egesz Waze-t?

Minden segitseget szivesen veszek. kingcsumbin@gmail.com Udv,


[szerkesztés] Észrevételek

Már 3.9.2 a legfrissebb Androidra. =)


Az alábbiakat bele kéne szerkeszteni szerintem:

Ezt valami olyan szekcióba, ahol azt tárgyaljuk, hogy mi alapján tervez - dugókerülés, stb. Mi van akkor, ha nincs más út?

A waze büntetéssel számol, így teljesen mindegy, hogy milyen úttípust használsz, van olyan extrém körülmény, amikor áttervez. Az egyes lépésekkel (úttípus választás, kanyarodási szabályok) a büntetés mértékét növeled, így ki lehet tolni a határokat, de megszüntetni őket nem lehet. Az egyes úttípusok esetében ezért fektettük le a használati körülményeit (private road = "csak célforgalom", parking lot road = "a szegmensen nem lehet áthajtani", walking trails, stairways = "csak gyalogos forgalom") és mindig tisztázzuk, hogy ezek a szabályok a hétköznapi, személygépjármű forgalom szempontjait veszik figyelembe.


Innentől pedig oda, ahol a szerkesztőben az úttípusok lesznek kitárgyalva, az unknown-hoz: Az unknown irány nem restricted, nem véd semmilyen módon a keresztül tervezés ellen, így csak basemap-os országokban van értelme.

Mi van akkor, ha lockolva van? A "pipálós lock" csak a "userek elllen véd". fogd fel úgy, hogy az unknown irány az útirányok softturn-je (tényleg így van, a többi funkciója megszűnt)

A locked segment cannot be edited by an editor with a lower editing rank than the lock's level (defined by the level of the segment's most recent editor, not by the first locking user.)

Segments that are locked will affect the turn restrictions for all other segments connected to either end of the locked segment at those junctions. Therefore when changing turn restrictions for another segment you find the turn restriction is not changing, check the other segments at that junction. It is possible another segment is locked at a level higher than your current editing level. You will need to post a request to the Unlock Request Forum to get it unlocked to enable making the change to the other segment's turn restrictions.

Mi van akkor, ha az az unkown szegmens úgy lett létre hozva, amire már felhívtad a figyelmet, hogy előtte nem lett tiltva a kanyarodás? 

Ezt pontosan leírtam.

Egyébként az általunk beállított útirány korábban nem csak az unknown: To reiterate, as of about a month ago, editing *any* property of a segment will now cause direction on that segment to become fixed.

The Wiki page here about locked roads is currently inaccurate. Locking segments hasn't had any influence on connectivity ever since turn locks were separated out more than a year ago, and has been controlled by fwdTurnsLocked and revTurnsLocked since.

davipt wrote: Also routes will prefer segments manually set to two-way over segments marked as unknown

There's a routing time penalty for Unknown direction. Waze claimed 30 seconds per segment, real world testing indicates ~4 minutes.


Még mielőtt elfelejtem: Érdemes lenne rögzíteni, hogy mikor mit mond a navi! Tehát ezek a fordulj jobbra/balra, tarts, stb.--Xerxesz 2013. január 22., 09:35 (GMT) Szata spammer

Személyes eszközök